info over tattoo:

Wij werken alleen op afspraak, dit om de privacy van iedere klant te garanderen en om "productiewerk" tegen te gaan. Voor een kleinere tattoo kun je vaak op korte termijn terecht. Voor een grotere tattoo plannen wij een afspraak voor je in. 

 

Je kunt bij ons terecht voor een grote diversiteit aan tattoo's en tattoo voorbeelden, maar het is ook mogelijk om een geheel uniek ontwerp te laten maken. Dus loop je al een tijd rond met een idee voor je tattoo maar krijg je het niet op papier? Leg dan al je ideeën aan ons voor en wij zullen ons best doen om een uniek ontwerp te realiseren. Wil je dat wij een ontwerp voor je maken? Dan neem zoveel mogelijk voorbeelden mee van wat je ongeveer bedoelt. Dat kan uit boeken, internet en/of eigengemaakte schetsjes zijn.

 

Als je lijdt aan één van de volgende gezondheidsklachten, raadt de GGD je af om een tattoo te laten aanbrengen; diabetes, hemofilie, metaalovergevoeligheid, immuunstoornis, hart- en of vaatafwijkingen, bij het gebruik van anti-stollingsmiddelen, op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan of op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen. Indien je lijdt aan één van deze aandoeningen en je wilt toch een tattoo laten zetten dan heb je schriftelijk toestemming nodig van huisarts, dermatoloog of behandelend arts.

 

Verder is het ontzettend belangrijk om te weten dat je tattoo op een veilige manier gezet wordt. Wij werken alleen met steriel instrumentarium. Naalden worden éénmalig gebruikt en weggeworpen in een geschikte naaldcontainer waar de klant bij aanwezig is.

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN:

 

Hoe oud moet je zijn voor een tattoo?

Bij Tattoo studio Roermond kun je vanaf 16 jaar een tattoo laten zetten, je wordt begeleid door één van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers, zij worden gevraagd zich te legitimeren en te tekenen vóórdat de tattoo gezet wordt. Vanaf 18 jaar ben je zelf verantwoordelijk, je moet voor je zelf tekenen.

 

Hoelang duurt het voor een tattoo genezen is?

Dat hangt van een aantal factoren af: hoe je zelf met de nieuwe tattoo omgaat en je algemene lichamelijke gezondheid en conditie. Het is belangrijk dat je alle adviezen en instructies van ons opvolgt (je krijgt de instructies ook mee op een formulier zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen). Als je alle handelingen omtrent de verzorging die wij je mee geven in acht neemt, zal de tattoo het snelst genezen. Na twee weken is het uiteindelijke resultaat pas te zien, de korstjes/velletjes zijn dan van je tattoo af.

 

Ik heb een bestaande tattoo waar ik niet tevreden over ben. Kunnen jullie hier iets aan doen?

Vaak is er van een oude en/of bestaande tattoo nog iets heel moois te maken. Neem contact met ons op of beter nog: maak een afspraak om even bij ons langs te komen zodat wij de mogelijkheden samen kunnen bekijken. Soms kun je er voor kiezen de "oude" tattoo helemaal weg te laten werken, maar soms zijn enige herstelwerkzaamheden voldoende om toch (nog) tot een mooi eindresultaat te komen. Over de telefoon zijn dit soort onderwerpen lastig uit te leggen en bij lang niet alle tattoos is alles mogelijk dus als je even langskomt kunnen wij je een duidelijk beeld geven van wat er allemaal mogelijk is met jouw oude of bestaande tattoo. 

 

Ik laat een tattoo bij jullie zetten, mag ik iemand meenemen?

Je mag zeker iemand meenemen zolang je maar niet de hele familie uitnodigt (zeker als je gespannen bent is het fijn om een bekend iemand om je heen te hebben die je een beetje af kan leiden).

 

Wat als ik spijt krijg van mijn tattoo?

Denk goed na voordat je bijvoorbeeld de naam van je liefje in inkt laat vereeuwigen op je lichaam. Meestal gaat de tattoo langer mee dan je relatie.

 

Wat is slim om te doen of juist niet te doen voordat ik mijn tattoo zet?

  • Breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn: medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, epilepsie of als je onder behandeling bent van een dermatoloog.
  • Drink geen alcohol de avond voordat je jouw tattoo-afspraak hebt (alcohol werkt bloedverdunnend).
  • Eet goed voordat je jouw tattoo laat zetten (dit heeft o.a. te maken met je bloedsuikerspiegel).
  • ONTSPAN, laat je niet bang maken door allerlei "Wild West" verhalen van vrienden. Iedereen ervaart het op zijn/haar manier.
  • Het gebruik van soft/hard drugs de dag voordat jouw tattoo-afspraak hebt is sterk af te raden (drugs = bloedverdunner!).
  • Probeer uitgeslapen te zijn, het klinkt voor sommigen misschien vreemd, maar als je uitgerust bent kun je lichamelijk en geestelijk veel meer aan.