Nazorg:

Net als bij de richtlijnen voor tattoo zijn de nazorg instructies voor piercings vastgelegd bij Nederlandse wet:

Op deze pagina vindt u alle informatie die nodig is voor een goede nazorg van de piercing. Om infecties te voorkomen is het tijdens het genezingsproces erg belangrijk dat u de aangebrachte piercing goed verzorgt. De plek van de piercing is nu namelijk een open wond en dus erg kwetsbaar voor bacteriën en infecties. 
Draag na het plaatsen van een piercing geen strakke of vuile kleding. Zorg ervoor dat uw handen altijd schoon zijn voordat u de piercing aanraakt. Vermijd make-up, parfum, scheerzeep, sterke zeep en haarproducten op en rondom de geplaatste piercing.

De plek waar de piercing is geplaatst zal de eerste weken een beetje rood blijven. Ook is het mogelijk dat er wat pus en wondvocht uit het wondje komt. Dit hoort bij het genezingsproces en u hoeft hier dus ook niet van te schrikken. Indien de piercing na 2 maanden nog steeds irritaties geeft, neem dan contact met ons of uw huisarts op. In veel gevallen is er een simpele oplossing om deze irritaties te verhelpen. 
Indien u eerder wilt langskomen of wanneer dan ook nog vragen heeft, aarzel niet, bij twijfel altijd terugkomen. Of neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.